Greenwayfood

by Petr Klíma

Polévka z pečených kedluben a červené čočky  s křenem a pažitkou

Polévka z pečených kedluben a červené čočky s křenem a pažitkou

Letos jsem dal kedlubně v kuchyni více prostoru. Minulý rok jsem stihl sotva jeden recept, a tak jsem si říkal, že to musím letos napravit. Je pravda, že kedlubnu je nejlepší chroupat jen tak syrovou, hlavně tu mladou, která není ještě dřevnatá a je náramně slaďoučká....
Špalda s jarní zeleninou a praženou slunečnicí

Špalda s jarní zeleninou a praženou slunečnicí

Abych pravdu řekl, tak u nás doma se celé zrno nikdy moc nepřipravovalo, když pominu třeba ječné kroupy, které se vařily velice zřídka. Až v Countrylifu jsem se naučil se zrnem více pracovat. Zrno je syté a díky slupce je velice výživné a zdraví prospěšné. Špalda je...
Ovesná granola se slunečnicí a čokoládou

Ovesná granola se slunečnicí a čokoládou

Granola, neboli pečené müsli, se dá koupit kdekoliv. Je jich nespočet druhů různé kvality. Já mám rád čokoládové. Až tak moc zdravé to asi není, ale výtečné to vážně je. K čokoládě se hodí něco lehce kyselého, proto jsem doplnil malinami, které výslednou čokoládovou...
Dortík BOUNTY

Dortík BOUNTY

Tento recept /originál ZDE/ jsem si tentokrát vypůjčil od Evy Francové. ze stránek Kuchařka ze Svatojánu. S Evou máme jedno společné. Velice rádi tvoříme recepty, které jsou ojedinělé převážně složením surovin ze zdravé výživy. K zapůjčení receptu jsem měl několik...
Vícezrnný perník

Vícezrnný perník

Hodně často peču z toho, co zrovna máme doma a tentokrát jsem toho doma měl hodně. V mojí špíži vždy najdu celozrnnou nebo hladkou mouku. Rád používám melasu, kypřící prášek mám doma bez fosfátu, nechybí tu ani jedlá soda. Ze sušených plodů máme v zásobě datle,...