PK | Čvc 28, 2017 |
Rajtu neboli raitu či pachadi děláme v restauraci několik let a je to skvělý doplněk k pokrmům s rýží, kdy příjemně obohatí celý pokrm. Raita je původně orientální omáčka, která se běžně skládá z koření, jogurtu a může ji doplňovat zelenina. Právě v orientální kuchyni...
PK | Čvc 23, 2017 |
Možná si řeknete, že klasické italské capresse je nepřekonatelné a nejde ho ničím nahradit či dokonce obměnit. U nás v restauraci jsou takové podobné pokrmy právě výzvou, kdy se především živočišné sýry musí všemožně nahrazovat. Výjimečností tohoto salátu je...
PK | Čvc 14, 2017 |
Tenhle salát je skvělý udělat začátkem léta z mladých cuket, na piknik, ke grilovačce, nebo jen tak jako přílohu k nedělnímu obědu. K receptu jsem se inspiroval u známých, kteří právě tento salát u nich na zahradě pro nás naservírovali. Počet porcí 4 Doba přípravy...
PK | Čvc 9, 2017 |
Věděli jste, že se cukety dají jíst syrové, stejně jako třeba okurky? Tentokrát jsem zvolil k cuketě dresink, který děláme i u nás v restauraci. Salát je jednoduchý ale hlavně osvěžující. Počet porcí 4 Doba přípravy 15 minut Budeme potřebovat: 2 mladé barevné...
PK | Čvc 8, 2017 |
Tento pokrm by měl sloužit jako příloha nebo teplý salát. Už jen proto, že kapusta není úplně rozvařená a na talíři zůstává lehce křupavá. Počet porcí 3-4 Doba přípravy 45 minut Budeme potřebovat: 2 hrsti oloupaných mandlí hrst sušených rajčat ½ větší kapusty včetně...