Greenwayfood

by Petr Klíma

Rajská RAJTA s cuketami

Rajská RAJTA s cuketami

Rajtu neboli raitu či pachadi děláme v restauraci několik let a je to skvělý doplněk k pokrmům s rýží, kdy příjemně obohatí celý pokrm. Raita je původně orientální omáčka, která se běžně skládá z koření, jogurtu a může ji doplňovat zelenina. Právě v orientální kuchyni...
Tofu CAPRESE

Tofu CAPRESE

Možná si řeknete, že klasické italské capresse je nepřekonatelné a nejde ho ničím nahradit či dokonce obměnit. U nás v restauraci jsou takové podobné pokrmy právě výzvou, kdy se především živočišné sýry musí všemožně nahrazovat. Výjimečností tohoto salátu je...
Teplý CUKETOVÝ salát s kukuřicí a slunečnicí

Teplý CUKETOVÝ salát s kukuřicí a slunečnicí

Tenhle salát je skvělý udělat začátkem léta z mladých cuket, na piknik, ke grilovačce, nebo jen tak jako přílohu k nedělnímu obědu. K receptu jsem se inspiroval u známých, kteří právě tento salát u nich na zahradě pro nás naservírovali.  Počet porcí  4 Doba přípravy...
Cuketový salát s jogurtem a hořčicí

Cuketový salát s jogurtem a hořčicí

Věděli jste, že se cukety dají jíst syrové, stejně jako třeba okurky? Tentokrát jsem zvolil k cuketě dresink, který děláme i u nás v restauraci. Salát je jednoduchý ale hlavně osvěžující.       Počet porcí  4 Doba přípravy 15 minut Budeme potřebovat: 2 mladé barevné...
Kapusta se sušenými rajčaty a praženými mandličkami

Kapusta se sušenými rajčaty a praženými mandličkami

Tento pokrm by měl sloužit jako příloha nebo teplý salát. Už jen proto, že kapusta není úplně rozvařená a na talíři zůstává lehce křupavá.   Počet porcí 3-4 Doba přípravy 45 minut Budeme potřebovat: 2 hrsti oloupaných mandlí hrst sušených rajčat ½ větší kapusty včetně...