Greenwayfood

by Petr Klíma

Asijský kadeřávek

Asijský kadeřávek

Vždy když farmáři z Čáslavi vypěstují první kadeřávky, tak se nemohu odpustit připravit tuhle ryze zimní zeleninu tímto způsobem. Ne vždy je nutné připravovat časově a finančně nákladná jídla, přesvědčte se sami. Možná na vaší zahrádce čeká ještě nějaký kadeřávek,...
Quiche s pečenou řepou a uzeným tempehem

Quiche s pečenou řepou a uzeným tempehem

Nedávno jsem sliboval, že se zaměřím na červenou řepu a touto cestou vám předhodím několik novejch receptů. Tento první, na tradiční francouzský koláč ve veganské verzi, v sobě skrývá hned několik výtečných, ale hlavně zajímavých surovin. Kromě předem upečené řepy a...
Kukuřice z trhu- jak si ji připravit

Kukuřice z trhu- jak si ji připravit

Možná ani netušíte, že k surovinám raného podzimu patří i sladké kukuřičné klasy. Kukuřice setá se řadí mezi obiloviny, obsahuje velké množství sacharidů, z minerálů hořčík a draslík, jenž prospívají především k dobrému fungovaní srdečně- cévního systému. Pěstovaná je...
Karí dýňová polévka  s červenou čočkou a arašídy

Karí dýňová polévka s červenou čočkou a arašídy

Při výrobě dýňové polévky každý často sáhne po Hokkaidó, která je jednoduchá na úpravu, výhodou je především to, že se nemusí loupat. Nemohu říci, že to pro mě také není pohodlné, sami v restauraci takovou děláme.  Řekl jsem si však, že dám nyní trochu více...
Jarní hráškový hummus s ředkvičkami a řeřichou

Jarní hráškový hummus s ředkvičkami a řeřichou

Těsně před velikonočními svátky, které se už vážně blíží, si rozmýšlíme co budeme připravovat a hledáme klasické, ale i nové zdravé recepty. Co třeba na Zelený čtvrtek místo špenátu udělat něco neobvyklého? Právě proto přicházím s tímto nevšedním receptem, který má...