Možná si řeknete, že klasické italské capresse je nepřekonatelné a nejde ho ničím nahradit či dokonce obměnit. U nás v restauraci jsou takové podobné pokrmy právě výzvou, kdy se především živočišné sýry musí všemožně nahrazovat. Výjimečností tohoto salátu je marinované tofu v soli a vodě, která ho udělá chutnějším a také jeho konzistence je poněkud jiná, nežli u tofu neupraveného.
Počet porcí 4
Doba přípravy 50 minut
Budeme potřebovat:
200 g tofu natural
vrchovatá lžička mořské soli
1 lžička sušeného oregana
8 středních vyzrálých rajčat
hrstka čerstvé bazalky
4 lžíce olivového oleje
mletý pepř
Návod
- Tofu nakrájíme na rovnoměrné kostky. V misce rozmícháme 1,5 dcl vody se solí, dokud se sůl nerozpustí. Přidáme tofu, oregano a zlehka promícháme. Vložíme na hodinu do lednice.
- Do mísy nakrájíme rajčata, natrháme bazalkové listy, vložíme scezené tofu i s bylinkami, opepříme, zlehka osolíme a zalijeme olejem. Promícháme a je to hotovo.