Někdy vznikne recept, aniž by byl v plánu. Třeba tento skvělý a vydatný oběd, který jsme měli minulou neděli. Měl jsem tu pár zbytků, trochu květáku, půl balení tofu, nějaké těstoviny a hlavně balíček černé soli, která se do tohoto jídla náramně hodí.
Počet porcí 4
Doba přípravy 35 minut
Budeme potřebovat:
1 cibule
olivový olej
2 stroužky česneku
1 lžička kurkumy
1 lžička kari koření
3 větší růžičky mladého květáku
1 cuketa
1 lžička černé soli
1 lžíce sušené bazalky
2 hrstky hráškových kuliček
100 g tofu natural
hrstka kaparů
2 jarní cibulky
120 g těstoviny
čerstvě mletý barevný pepř
vegan parmazán
Návod
- Na oleji restujeme na malé kousky nakrájenou cibuli do růžova, přidáme nasekaný česnek, kari, kurkumu a ještě chvíli restujeme.
- Zalijeme 2 dcl vody, přidáme na kousky nakrájený květák a dusíme asi 2 minuty. Vsypeme na malé kousky nakrájenou cuketu, opět chvíli podusíme, přidáme hrášek, který povaříme asi minutku. Vsypeme rozmačkané tofu, kapary, černou sůl, sušenou bazalku a opět chvíli podusíme.
- Těstoviny vaříme dle návodu, scedíme (trochu vody může zůstat, aby pokrm nebyl suchý), přimícháme zeleninovou směs a zalijeme zlehka olivovým olejem.
- Vše zamícháme, dle potřeby dochutíme solí, pepřem a na talíři posypeme nasekanou čerstvou bazalkou či oreganem.
Výroba parmazánu: do mlýnku vsypeme malou hrstku kešu oříšků, 2 lžíce lahůdkového droždí a 1 lžíci sušeného česneku. Rozmixujeme na jemný prášek. Hotovo!!!