Další surovinou, které bez debat sluší sezam, jsou ředkve jakéhokoliv druhu. Já je nechal jen tak samotné s jarní cibulkou, každopádně je můžete smíchat s jakýmkoliv listovým salátem nebo okurkou, možností je prostě hodně. Na trhu u stánku Milana Jambora jsem vybral hned několik svazků ředkviček, nejspíš proto, že tam měli 3 druhy od fialové až po bílou, no a jídlo hned vypadalo o chlup lépe!
Počet porcí 5
Doba přípravy 45 minut
Budeme potřebovat:
2 svazky ředkviček
1 jarní cibulku
3 lžíce oleje z praženého sezamu
1 stroužek česneku
mořská sůl
citron
Návod:
- Do větší mísy nakrájíme ředkvičky, jarní cibulku a osolíme.
- Přidáme utřený česnek, sezamový olej, zakápneme citronem a zamícháme.
- Krásný jarní salát je na světě.