PK | Úno 9, 2025 |
Umami je vedle čtyř základních chutí, které všichni známe, pátou chutí. Název je odvozený z japonských slov umai (lahodný) a mi (chuť). Směs je takovým chameleonem mezi kořeními, který zvýrazňuje chuť všech druhů pokrmů, ať už polévek, omáček, masa nebo zeleniny. Já...
PK | Úno 1, 2025 |
Témata kroužku vaření většinou vymýšlím spontánně na poslední chvíli, nikdy není přesný plán, co se bude během školního roku vařit. Má to však jisté výjimky, jsou vybraná jídla která se každý rok opakují, oblíbené pokrmy které děti baví. Především sushi, tortilly,...
PK | Led 30, 2025 |
Tato pikantní rýže je poměrně jednoduchá záležitost, jen je potřeba pár klíčový surovin. V první řadě je to kimchi, ať už domácí anebo kupované, to je jedno. Dále je nutné si dopředu uvařit rýži, nechat vychladnou, aby se drolila, já do tohoto jídla používám vždy rýži...
PK | Led 19, 2025 |
Vždy když ve školní jídelně na Hanspaulce zařadíme na jídelní lístek bramboráčky, tak si toto jídlo najde mnoho strávníků. A i proto mě toto klasické české jídlo inspirovalo zařadit na program našeho kroužku vaření. Vězte že strouhání brambor bylo pro děti docela...
PK | Led 19, 2025 |
Často se kolem bábovek debatuje, jaké by měla být. Někteří preferují vláčné, někomu nevadí, když je bábovka trochu suchá. U mě musí především splňovat pravidla zdravé výživy, použití vhodného sladidla, část mouky zahrnout mouku celozrnnou, ale také přidat něco...