Greenwayfood

by Petr Klíma

Ovesná granola se slunečnicí a čokoládou

, , ,
Ovesná granola se slunečnicí a čokoládou

Granola, neboli pečené müsli, se dá koupit kdekoliv. Je jich nespočet druhů různé kvality. Já mám rád čokoládové. Až tak moc zdravé to asi není, ale výtečné to vážně je. K čokoládě se hodí něco lehce kyselého, proto jsem doplnil malinami, které výslednou čokoládovou chuť vyváží.

Budeme potřebovat:
3 hrnky ovesných vloček (těch hrubších)
1 hrnek slunečnicový semínek
½ hrnku rozinek
1/3 hrnku strouhaného kokosu
3 lžíce kvalitního kakaa
hrst nasekané hořké čokolády
1 lžička skořice
2 lžíce sušené třtinové šťávy (není nutná a lze nahradit tmavým cukrem)

100 g kokosového tuku
100 g medu z dobrého zdroje (vegan- agáve sirup)

ovesné mléko (wow no cow) na zalití
s čerstvými malinami a mátou je to TOP

Návod:

  1. Všechny suché suroviny nasypme do velké mísy a zamícháme. Tuk s medem mírně povolíme v malém hrnci na sporáku, dokud se nerozpustí. Vlijeme do mísy a pečlivě promícháme.

2. Vsypeme na plech s papírem na pečení a rovnoměrně rozprostřeme. Vložíme do předem na 170°C vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut, Během pečení několikrát vyjmeme a granolu promícháme.

Můj tip:

Do granoly se dá přidávat hodně surovin – dýňová semínka, chia, kustovnice, dřišťál nebo jakýkoliv druh ořechů. U těch ale pozor, aby se nespálily, byly by pak hořké a granolu byste tímto pokazili.

 

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

8.4.2017

Share This