Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek vaření pokračuje – další lekce za námi!

Kroužek vaření pokračuje – další lekce za námi!

Kroužek vaření na Hanspaulce běží na plné obrátky! Rád bych se touto cestou znovu ohlédl za uplynulými lekcemi, které jsme s dětmi v našich školních kuchyňkách absolvovali.

Druhá lekce – voňavá rajská polévka

Na druhé lekci jsme se pustili do jedné z nejoblíbenějších dětských klasik – rajské polévky. Děti ji zbožňují, a proto jsem ji zařadil i do našeho programu, aby si mohly vyzkoušet, jak se tahle dobrota připravuje.
Recept přitom není nijak složitý – stačí pár základních surovin a jeden kouzelný prvek: strouhaný perník. Právě ten dává rajské polévce nezaměnitelnou chuť, které děti prostě neodolají.
👉 Recept samozřejmě přikládám, určitě ho zkuste i doma!



 

 

Třetí lekce – domácí ravioly se špenátem

Na třetí lekci jsme se posunuli o úroveň výš a pustili se do přípravy čerstvé pasty – konkrétně raviol plněných špenátovou směsí.
K ruce nám byly strojky na těstoviny, které jsou součástí robotů KitchenAid, takže nám práce šla krásně od ruky. Děti si vyzkoušely válení, plnění i tvarování těstovin – a výsledky stály za to!
👉 Mrkněte na recept a posuďte sami, jak se s tímto úkolem děti popasovaly.

 
     

   

Čtvrtá lekce – svatomartinské rohlíčky

Čtvrtá lekce byla ve znamení tradice. I když se snažím každý rok zařazovat nové recepty, svatomartinské rohlíčky prostě nesměly chybět! Tentokrát jsme připravovali dvě varianty náplní – ořechovou a makovou, aby si každé dítě našlo svého favorita. Pekli jsme tentokrát ve velké školní kuchyni, kde máme přece jen více prostoru a pohodlí než v menších kuchyňkách. Děti si tak odnesly domů pořádnou dávku rohlíčků – věřím, že jste si na nich s chutí pochutnali!
👉 Recept najdete zde.

   
   
   
    
   
       
   
  

Každá lekce přináší nejen nové chutě, ale i radost z tvoření, týmové práce a objevování. Děti si vaření užívají naplno – a já s nimi. Těším se na další setkání v kuchyni a na to, co dobrého zase společně připravíme!

Dovednosti

Zveřejněno

9.11.2025

Share This