Fenykl většinou v salátech kombinuji s pomerančem či grepem, tentokrát jsem se rozhodl pro tuto zajímavou kombinaci.
Počet porcí 4
Doba přípravy 15 minut
Budeme potřebovat:
1 středně velký fenykl
¼ ledového salátu
2 broskve
mletý pepř
Dresink:
šťáva z ½ malého pomeranče
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
1 lžička hořčice
1 lžička mořské soli
Návod:
- Do větší mísy nakrájíme najemno opracovaný fenykl (zbavený spodního kořenu a vrchních tuhých stonků), přidáme pokrájený ledový salát, na plátky nakrájené broskve, lehce osolíme, opepříme a zamícháme.
- V malé misce rozmícháme metličkou všechny suroviny na dresink, kterým přelijeme salát. Vsypeme naklíčenou čočku a celé zamícháme.
Můj tip: na posyp si ponecháme nať ze stonků fenyklu připomínající kopr.