Vždy když farmáři z Čáslavi vypěstují první kadeřávky, tak se nemohu odpustit připravit tuhle ryze zimní zeleninu tímto způsobem. Ne vždy je nutné připravovat časově a finančně nákladná jídla, přesvědčte se sami. Možná na vaší zahrádce čeká ještě nějaký kadeřávek, prej ten přešlý mrazem je nejchutnější, tak šup do toho!
Počet porcí 2
Doba přípravy: 10
Budeme potřebovat:
svazek kadeřávku
olej s praženého sezamu (nezbytná surovina)
sójovou omáčku tamari
vrchovatá lžička sušeného česneku
mletý barevný pepř
bílý sezam na posyp
Návod:
-
Kadeřávek důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, odkrojíme vrchní lodyhy, lze také listy odtrhat od stonku, vnitřní stonky srdíčka kadeřávku lze pouze odkrojit odspodu, nejsou tak dřevnaté a mohou na listech zůstat. Nyní můžeme vložit do vroucí vody, vařit asi 5 minut.
-
Scedíme a otřepeme co nejvíce vody, vsypeme do větší mísy, zalijeme oleje, sójovou omáčkou, vsypeme sušený česnek, ochutíme pepřem (lze použít i chilli) přidáme seznam a zamícháme. Naservírujeme a opět posypeme sezamem.