Greenwayfood

by Petr Klíma

Těstovinový salát s medvědím česnekem

Těstovinový salát s medvědím česnekem

Salát a nebo také výtečná příloha, která voní jarem. Skvělý recept nabitý chutí a vitamíny, jako stvořený na velikonoční stůl. V první řadě se pustíme do skvělého pesta z medvědího česneku, není na tom nic složitého, chce to jen pár klíčových surovin a dobrý mixer....
Velikonoční Jidáše

Velikonoční Jidáše

O Velikonocích se kromě mnoha jiných událostí vzpomíná i na jeden méně známý příběh. Jidáš, jeden z 12 původních apoštolů, zradil za třicet stříbrných Ježíše a umožnil tak jeho zatčení. Proto tvar tradičního pečiva- jidášů symbolizuje provaz, na kterém se pak Jidáš ze...
Kopřivy – co bychom o nich měli vědět…

Kopřivy – co bychom o nich měli vědět…

Kopřiva dvoudomá je doslova nejž(a)havějším kandidátem na zpestření jarního jídelníčku a zároveň živým důkazem, že veganská a zdravá strava nemusí nutně zruinovat rodinný rozpočet. Jedná se o jeden z nejznámějších plevelů, vyskytující se téměř po celém světě s...
Kroužek vaření 2025 11/12

Kroužek vaření 2025 11/12

Mnoho dětí jsem na posledním kroužku vaření mile potěšil, zařadil jsem jimi oblíbené makarony s bazalkový pestem a cherry rajčátky, velice podobně je připravujeme i ve školní jídelně, vždy si najdou dost strávníků. Tento pokrm je jednoduchý a hlavně rychlý,...
Rostlinná frankfurtská polévka

Rostlinná frankfurtská polévka

Postupně přemýšlím o dalších receptech na kroužek vaření a protože nyní máme v pořadí výrobu polévky, tak jsem si vzpomněl na polévku, kterou mají děti v jídelně rádi. Frankfurtská polévka chutná mnoha dětem a já bych rád dětem ukázal že se dá uvařit i bez použití...