Greenwayfood

by Petr Klíma

Těstoviny s dýní, kapustou a sušenými rajčátky

,
Těstoviny s dýní, kapustou a sušenými rajčátky
Kapustu zná asi každý dušenou s bramborem. Poslední dobou mám pocit, že kamkoliv kapustu přidám, nikdy tím nic nezkazím. Tentokrát skvěle zafungovala v kombinaci s celozrnnými těstovinami, pečenou dýní Hokaido a báječnými sušenými rajčátky. Těstoviny zdatně doplňují piniové oříšky a vůně bylinek, vše samozřejmě na olivovém oleji.

DSC_5442

4-5 porcí
Doba přípravy 45 minut

 Budeme potřebovat:
200 g celozrnných penne
½ dýně Hokaido
300 g kapusty /zelené listy nejlépe/
50 g sušených rajčat
2 malé červené cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
1 čl provensálských bylinek
sušené oregano
čerstvá bazalka
sůl

DSC_5428-Edit-2

Návod:

  1. Dýni nakrájíme na menší kostky, zastříkneme olejem, posypeme provensálskými bylinkami a pečeme v předem na 170°C vyhřáté troubě asi 20 minut do zhnědnutí.
  2. Rajčata vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou.
  3. Těstoviny vložíme do vroucí vody a vaříme asi 6 minut. Poté necháme i s vodou v hrnci dojít. /Doba vaření však záleží na druhu těstovin./
  4. Cibuli nakrájenou na měsíčky vložíme na pánev s rozehřátým olejem a krátce orestujeme. Po chvíli přidáme na plátky nakrájený česnek, opět krátce orestujeme. Nakonec vložíme na kostky nakrájenou kapustu, kterou taktéž na oleji chvíli osmažíme.
  5. Podlijeme vodou z máčení rajčat a chvíli podusíme. Namočená rajčata nakrájíme na menší kousky, přidáme na pánev spolu s upečenou dýní a osolíme. Přidáme oregano, těstoviny, nasekanou bazalku a vše promícháme.
  6. Posypeme piniovými oříšky, které můžeme předem opražit na pánvi.

Můj tip:
Z bazalky, česneku, oleje a piniových oříšků můžeme udělat pesto, které nakonec vmícháme do těstovin. Do základu můžeme také přidat kousek nasekané chilli papričky.

DSC_5519-2

 

4 komentáře

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

16.12.2015

Share This